Institutioner » Friplejehjemmet Højbo » Nyheder

20. juni 2017
Desværre en lidt øv-meddelelse fra Dorthe. Friplejehjemmet Højbo

Vi har været udsat for hærværk.

Ulvehegnet ned mod fiskeplatformen er klippet op med en tang. Det er kun
den øverste tråd der holder sammen på hegnet.

Hvem der har gjort det aner vi intet om, men overvejer faktisk at politianmelde, da jeg syntes det er meget utrygt. Hvornår har vi hegn om
hestene og hvornår har vi ikke. Dyrene kan desuden rive sig på de overklippede ståltråd.

Med venlig Hilsen
Dorthe Laursen
Forstander
Friplejehjemmet Højbo
Tlf. 97 149 144
Fax 97 149 697
Mail: dla@diakon.dkFriplejehjemmet Højbo har haft besøg af Cirkus Arena

Hele Arnborg Skole deltog, selvfølgelig sammen med alle beboere og de pårørende som ønskede at deltage. Et par gode timer, med masser af ægte gammeldaws cirkus og der var masser af popcorn og sodavand til alle aldre. Det eneste man manglede, var nok duften af savsmuld. Men det glemte man under forestillingen. Først var der geder der kunne lave alle mulige kunstner, - papegøje som kunne løbe på løbehjul, cykle, ringe på ringeklokke, køre bil, tanke vand, spille basket ball osv. Hunde var der selvfølgelig også, som kunne lave ægte hunde kunster. En cirkusprinsesse kunne bruge 1-6 hulahopringe på én gang.

Jeg var også lidt imponeret af, at cirkus parret var rigtig gode til at snakke med børnene. Når snakken blev for høj, skulle hun bare sige: "Så tæller vi lige til tre, 1, 2, 3, shhyyyyy" - og så var der ro på Højbo igen.
Billetter kan bestilles her: https://www.arena.dk/billetter


En dejlig Midsommerfest på Friplejehjemmet Højbo

16. juni 2016

På Friplejehjemmet Højbo er der tradition for at holde Midsommerfest ugen før Sankt Hans aften, for ikke at kollidere med byens Midsommerfest.

Torsdag d 16/6 2016 blev der gjort klar til at modtage gæster. Der er sportsfest i byen i disse dage, så flere havde meddelt, at de desværre ikke kunne komme. Allerede kl. 18:20 ankom de første gæster og kl. 19:00 var der ca. 100 mennesker samlet på ”Store Torv” – Højbo´s fælles samlingssted. Dejlig med besøg og opbakning fra nær og fjern.

Herning Folkedanserne startede aftenen med godt humør, flotte dragter, skøn musik og livlig dans. Der var rigtig sving i kjolerne.

Efter ½ times dans, var Borgmester Lars Krarup klar til at holde midsommertalen. Han talte bl.a. om de skønne lyse nætter i Danmark og taknemligheden over, at bo i et frit land. Højbo´s 100 årige beboer fik en ønsket snak med borgmesteren og det så ud som om, der var gensidig respekt.

Inden bålet blev tændt, var der salg af pølser og drikkevarer. Køkkenet måtte hurtig varme ekstra, da der var stor købelyst.
Bålet blev tændt og det var fantastisk vejr, så hver enkelt strofe af midsommervisen blev sunget til fuglesang og Højbo´s nysgerrige grise og heste lyttede med.

Der blev sunget et par ekstra sange akkompagneret af Folkedansernes spillemænd og folk nød den skønne midsommeraften.
Alle gav udtryk for, at det var en dejlig aften og beboerne var slet ikke klar til at komme i seng, hvilket de selvfølgelig heller ikke skal til bestemt tid.

En livsbekræftende og glad aften, som huskes.


Rygter om venteliste

13. juni 2016

Friplejehjemmet »Højbo« i Arnborg drives af Danske Diakonhjem og har 36 pladser.

Der er, fortæller forstander Dorthe Laursen, 16 skrevet op på venteliste.

- Der går nogen rygter om, at vi har en ventetid på to-tre år. Det passer ikke. Det er træls med sådan et rygte, for det kan få folk til at opgive at skrive sig på venteliste, siger Dorthe Laursen.

Hun kan ikke svare på, hvor kort tid der går, før der igen er en ledig plads, men fortæller, at »Højbo« tager nye beboere ind efter et bestemt system.

- De første på listen er dem her fra lokalområdet. Så tager vi folk ind, der bor i Herning Kommune. Og nummer tre i vores prioritering er folk fra resten af landet, siger Dorthe Laursen og tilføjer, at »Højbo« har oplevet en stigende interesse fra ældre, der bor på et kommunalt plejehjem.

- Hos os får beboerne gjort rent hver anden uge og ikke kun hver tredje uge, fortæller Dorthe Laursen.


Frisk cykeltur til de gamle

Friplejehjemmet »Højbo« i Arnborg har fået en cykeltaxa

11. juni 2016

Klara Søndergaard er ivrig cyklist og medlem af Dansk Cyklist Forbunds afdeling i Herning.

Glæden ved at trampe i pedalerne ude i det fri mener hun også skal gælde beboerne på Friplejehjemmet »Højbo« i Arnborg.
Klara Søndergaard satte sig derfor for at rejse penge til en cykeltaxa.

Fredag blev den nye rickshaw, der allerede har fået øgeanvnet »Den lille røde bil« blandt beboerne, indviet med balloner, taler, mad og snoreklip.

- Jeg skrev til Velux-Fonden og Friluftsrådet. De har jo så mange penge. Jeg fik det, jeg søgte om, fordi de syntes, det var en god idé, fortalte Klara Søndergaard i sin tale.

Plads til to slanke

Cykeltaxaen har elmotor, der kan køre 25 kilometer på en opladning, og der er plads til »to slanke passagerer«, som friplejehjemmets forstander, Dorthe Laursen, udtrykte det.

- Vi har fem frivillige, personalet og pårørende, der gerne vil cykle en tur med beboerne. En tur i vores cykeltaxa er en god adspredelse for beboerne. Så kan de opleve noget uden for deres egen bolig. Og fordelen er, at passagererne kan tale med chaufføren under cykelturen, sagde Dorthe Laursen.

Venter med nummer to

Klara Søndergaard fik samlet 70.000 kroner ind fra de to fonde.

Den store rickshaw kostede med udstyr og cykelhjelme 52.000 kroner.

- Så resten af pengene har jeg sendt tilbage. Jeg mener, at der bør være to cykeltaxaer her, men nu ser vi lige, hvor stort behovet viser sig at være, sagde Klara Søndergaard.

»Den lille røde bil« vil få sin faste holdeplads ved hovedindgangen på Friplejehjemmet »Højbo«, når den ikke er ude og blive luftet.

Indvielse af Rickchaw cykel

Fredag d 10/6 2016 blev Højbo's cykeltaxa indviet.

Der var inviteret i aviser og ved opslag og forventningerne var store.

Dorthe bød velkommen og Klara Bøndergård fortalt om cyklens vej til Højbo.

Zenia skulle klippe den røde snor. Zenia har "døbt" cyklen "Den lille røde bil".

Der blev skålet i champagne og der var kransekage til. Der var også mulighed for at få en is fra Bondegårds Is - en lækker isvogn med stort udvalg af smagsoplevelser.

Der var også mulighed for at få en tur i cyklen og i dagens anledning, var der lånt 2 ekstra cykler fra Vesterled i Herning, så de frivillige "cykel-chauffører" havde nok at se til.

Dagen blev sluttet med grill pølser og kartoffelsalat.


Kennel Tiklo besøgte beboerne på Højbo

25. maj 2016

At få besøg af en flok Berner Sennen hvalpe var virkelig noget beboerne synes var en utrolig hyggelig oplevelse. Besøget er en ren win-win situation for hvalpene har også virkelig godt at den form for miljøtræning og socilaisering.

Tak til personalet på Højbo fordi vi måtte lægge vejen forbi med de 4 hvalpe.
 

Se billederne herunder, klik på billederne for at se dem i stor størrelse...
 

Så er der "udsolgt" - nogle trætte hvalpe på vej hjem ;o)

Plejehjem på solskins-ø

23. maj 2016

herning Mandag 23. maj rejste syv beboere, to pårørende og fem ansatte fra Friplejehjemmet Højbo på en seks dage lang tur til Bornholm. Vejret viste sig fra sin gode side, og turen bød på daglige udflugter rundt på solskinsøen. »Sol over Gudhjem« og store vaffelis blev nydt på en rejse, som bød på gode oplevelser, og hvor alle var trætte på vejen hjem.

I uge 34 går turen til Dronningens Ferieby i Grenå.


100-årsfødselaren og hunden Bella

20. maj 2016

Thomas Clausen - 100 år på tirsdag - boede i 98 år i Skarrild. Han er flyttet til Højbo i Arnborg og er meget glad for at få besøg af hunden Bella
100 Uden for døren til Thomas Clausens lejlighed på Fri­plejehjemmet Højbo i Arnborg hænger postkasketten og viser vej. Det tidligere postbud fylder 100 år tirsdag 24. maj, og han har boet i Skarrild i 98 af de 100 år.
Da lægen sagde, at han ikke længere kunne bo alene i eget hjem, fik han snart mulighed for at flytte ind på Højbo, og her har han nu boet i otte måneder.
Han siger stadig »her i Skarrild«, når han fortæller om sit liv, for det falder ham så naturligt, men han er også meget bevidst om at rose sit nye hjem i høje toner.

 


Godt at Højbo er beliggende i Arnborg

15. maj 2016

På Friplejehjemmet Højbo har vi haft en rigtig dejlig uge.
Tirsdag havde vi besøg af dagplejen. Barnevognene var pyntet med bøgegrene og balloner. Vejret var fantastisk og de små poder, med deres voksne kom med fine blomster de havde lavet, som blev ”plantet” i vores højbede, det ser farverigt og skønt ud. Hygge på græsplænen og lidt legen med vandet ved vores vandsten blev det også til.
Tirsdag havde vi også besøg af frivillige fra byen, der cyklede ture med beboerne i vores Christiania bikes. – skønt at komme ud og fornemme vejr og vind.

Onsdag havde vi besøg af mødre/fædre og deres babyer, der var Babysalmesang på Højbo. Det er helt nye lyde der kommer ind i huset. Glimtet i øjet er tændt og opmærksomheden får et ekstra nøk. Skønt at vi kan blive ”brugt” af de helt nye små borgere i Arnborg, og deres forældre.

Torsdag var vi til gudstjeneste i Arnborg kirke. Der kom frivillige skubbere fra byen og der kom 6 stærke, dejlige drenge fra 6 klasse på Arnborg skole, og ved alles hjælp blev der skubbet kørestole ud til kirken og de der gerne ville, blev transporteret i vores nye flotte Christiania bikes. Efterfølgende spiste vi madpakker og hyggede os ved Hjemstavnshuset. Som en ekstra gevinst for os, sang 6 klasse – Lille Peter edderkop – det var godt gået. Ærgerligt at det var lige da vi skulle ud af døren og i kirke, vuggestuen kom på besøg og skulle besøge os og ”deres dyr” – det må vi gøre om en anden dag.

Dette lille indlæg blot for at sige tak til alle Jer der tænker os ind i hverdagen. Vi får så meget adspredelse og glæde i kraft af Jeres tilstedeværelse i vores hus.
Godt at Friplejehjemmet er beliggende i Arnborg.
God sommer Dorthe


Babysalmesang på Højbo

10. maj 2016

Som et nyt tiltag har Bibi Sandegaard her i foråret udbudt et forløb med babysalmesang på friplejehjemmet Højbo. Det er et forløb, som henvender sig til børn i alderen 2-12 mdr. og deres mødre og/eller fædre. Idéen med at prøve det af på Højbo kom sig af, at gulvet i deres ”kirkesal” eftersigende skulle være lunere end kirkens, samt at der også var nogle af plejehjemmets
beboere, der ville nyde sangen og synet af de små børn. Og det har indtil videre været en rigtig god oplevelse – for alle parter.
Til babysalmesang er størstedelen af tiden blevet brugt på at synge for børnene. For allerede som helt små registrerer børn de lyde, der er omkring dem, og noget af det tryggeste for et lille barn er netop at høre sin mors ellers fars stemme. Alle  deltagende forældre er derfor blevet opfordret til at synge med.
Der er blevet sunget salmer og børnesange, og derudover er der også blevet danset. Børnene er blevet vugget, de har fået sig en gyngetur og blevet underholdt af f.eks. sæbebobler og rasleæg.
Babysalmesang handler altså også om at stimulere børnenes musikalske og motoriske udvikling.


Gudstjeneste og frokost ved hjemstavnshuset

Torsdag d 12/5 2016

...var der arrangeret gudstjeneste i Arnborg Kirke for alle på Højbo og for 6. klasse i Arnborg Skole.

Der kom frivillige cykel-piloter og kørte beboerne i vores nye Rich Shaw cykel og eleverne fra 6. klasse kom friske og skubbede kørestole til kirken.

Der var godt vejr, godt humør og gode madder.

Eleverne fra 6. klasse var friske på lidt underholdning og sang "Lille Peter ederkop" til stor glæde for alle.


Pensionisternes forårsdag

Lions Club i Brande sørgede for transport, kaffe, hygge - og Bjørn Tidmand

14. marts 2016

Der var fyldt op til sidste kappekop, da Lions Club i Brande i går inviterede byens pensionister til hygge-eftermiddag i RemisenBrande.

Først inviterede man beboerne på plejecentrene, og derpå blev invitationen rettet videre til andre pensionister, og den sad man ikke overhøring.

- Det er fjerde gang, at vi indbyder til en eftermiddag som denne. Tidligere var det et tilbud udelukkende til plejehjemmene, hvor vi mødtes på Brandlundparken, men vi ville gerne se endnu flere, siger Ebbe Glarborg fra Lions Club.

Han og alle de andre »løver« med hustruer havde en travl dag med opsætning af borde og stole samt borddækning, ligesom en stor del af de indbudte var så lidt mobile, at de måtte hentes og bringes i bil. Desuden sørgede Frydensbjerg Biler for at transportere kørestolsbrugerne.

De mange anstrengelser blev honoreret af en fyldt RemisenBrande, dejligt forårsvejr samt godt 250 glade pensionister.

De blev først præsenteret for underholdning af Højbo Husorkester, der spillede og sang nogle af de gode gamle melodier.

Herpå var der kaffe, og der blev hyggesnakket rundt ved de påskepyntede borde, mens man spændt ventede på dagens højdepunkt - Bjørn Tidmand.

Og de blev ikke skuffede.

Snart 60 år på scenen

Den lille, men store dansktop-musik­er gjorde sin entré med et stort smil.

- Jeg har spillet mange steder rundt omkring i alle mulige forsamlingshuse og lignende, men det her sted er dog herligt og helt unikt, lød det fra en oplagt Bjørn Tidmand, der lige har rundet de 76 år.

Han henviste naturligvis til RemisenBrande, og den slags kan man naturligvis godt lide at høre i Brande, så Bjørn Tidmand havde hele salen med sig, da han fortsatte med at diske op med sange fra sit store og kendte repertoire.

Han begyndte som lille purk i Københavns Drengekor, men sprang ud som solist i 1959 med singlen »Seksten et halvt« - en fordanskning af »Only Sixteen«.

I 1963 fik han sit store gennembrud med »Brænd mine breve«, ligesom han blev nummer to ved det danske Melodi Grand Prix med »Amiga Mia«. Året efter blev han i øvrigt vinder med »Sangen om dig«.

Ellers er han skyldig i ørehængere som »Nu ta'r jeg til Dublin«, »Du skal ikke gi' mig roser«, »Når det blir sommer igen«, »Lille sommerfugl« og »Rosen er rød min ven«.

De fleste kender ham desuden fra Disneys Juleshow, hvor han lægger stemme til Jesper Fårekyllings »Når du ser et stjerneskud«.

Og det modne publikum i RemisenBrande fik de fleste af Tidmand-hittene, og der blev fra starten sunget med og klappet taktfast.

En herlig eftermiddag, som Lions Club kun kan være tilfreds med.

Næste store opgave for de lokale løver bliver en opfølgning af sidste års gigantiske succes med Street Art.

Allerede nu lover man, at det bliver betydeligt større end premieren i fjor, ligesom et nyt gavlmaleri er på vej til Brande.


Motorstop kunne ikke bremse plejehjem

20. juni 2015

Ihærdighed er en dyd. Det ved de på friplejehjemmet Højbo fra Arnborg.

Her lod man sig nemlig ikke bremse af et fremskredent motorstop på Fyn. Tidligere på måneden sad ellers 25 forventningsfulde beboere med kurs mod Bakken i en bus, da et motorstop på motorvejen ved Ejby på Vestfyn ødelagde en planlagt tur til den populære have og ikke mindst den nye Korsbæk-attraktion. Efter mere end fem timers forgæves forsøg på at reparere bussen, måtte selskabet vende hjem til det midtjyske med uforettet sag.

Tirsdag gjorde man så forsøget igen, og denne gang lykkedes det. Friplejehjemmet Højbo kom på bakken, hvor man blandt andet hyggede sig i »Korsbæk«, hvor især grisehandler Larsens lokum med dertilhørende Hitler-portræt gjorde lykke.

Da Korsbæk var blevet grundigt besigtiget, var der kaffe og flødeskumskager på »Andels-bageriet«, inden der blev set nærmere på resten af Bakken.

Næste store arrangement ud af huset er i september, hvor turen går til Hou Søsports Center.


 

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.

Arnborg Borgerforening